6 Ekim 2010 Çarşamba

KESTANE ŞEKERİ



evet yine çölyak hastalarımıza ve gluten-kazein diyetine uygun harika bir tarif.
Üstelik lezzetine bayılacaksınız..
YALANCI KESTANE ŞEKERİ:
MALZEMELER:
2 Su bardağı kuru fasulye (haşlanıp rondoda çekilmiş)
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviziçi
3 Yumurta
100 gr. Tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
1paket kabartma tozu
Yapılışı: 1su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz..Kuru fasulyeyi düdüklü tencerede az suda haşlıyoruz(haşlandıktan sonra 2su bardağı olacak) ve rondoda çekiyoruz.Diğer malzemelerin hepsinide fasulye püresine ekleyip mikserle çırpıyoruz..Bu karışımı küçük bir fırın tepsisine döküp 150 dereceli fırında 45 dakika pişiriyoruz.


Fırından çıkardıktan sonra ılık olunca 1'er kaşık alarak ufak parçalar koparıp elde yuvarlayıp toplar yapıyoruz.yada kalb kalıplarla kesiyoruz. yağlı kağıt serilmiş servis tabağına dizerek benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya bulayıp, buğday gevreği ile üzerlerini süslüyoruz.buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun..

1 yorum: